Lav denne lækre frugttærte med friske bær – en frisk og sød oplevelse 

Ingredienser:

– sukkerbrødsdej
– 2 æg
– 100 g. sukker
– 25 g. mel
– 25 g. kartoffelmel
– 1 tsk. strøget bagepulver
– Vanillecreme
– 2 æggeblommer
– 2 spsk. sukker
– 2 tsk. mel
– 1½ kaffefløde
– Vanillesukker
– Fyld
– Geleoverflade
– 2½ dl. vand tilsat 2 dråber hyldeblomstsaft

– 4 blade husblas

Fremgangsmåde:
1. Forvarm ovn til 200 grader
2. Pisk æg og sukker til en tyk æggesnaps. Heri sigtes melet som er blandet med bagepulver. Dejen blandes let med en ske, og dejen fordeles i en smurt glastærteform.
3. Bages i formen på en bagerist ved 200 grader i ca. 15-20 min. Mærk med en strikkepind om den er gennembagt. Afkøles helt.

4. Cremen: Rør tingene sammen og bring massen i kog, mens der røres konstant ca. 1 min efter at massen bobler, skal blive godt tyk. Afkøles til den er helt kold evt. i køleskabet før den fyldes på den kolde tærtebund og der pyntes med friske bær.
5. Dernæst laves geleen ved at lægge husblassen i blød i kold vand ca. 5 min, hvorefter husblassen smeltes og kommes i vandet med frugtsaft.
6. Fyld: Friske jordbær, hindbær, kiwi, brombær, blåbær (brug hvad du syntes ser flot ud) lægges i rundkreds dvs. det yderste af kanten er fx. kiwi i skiver, dernæst en ny ring af fx. friske hindbær, så en ring af fx. jordbær og fyld til sidst midten med fx. brombær eller blåbær.
7. Massen pensles fynt på bærrerne med en bagpensel, det er langt fra sikker at hele gelemassen skal bruges, og tærten kan også udmærket spises uden geleoverfladen.
Stille koldt indtil servering.
Server tærten med flødeskum eller cremefraiche.
(Visited 13,996 times, 1 visits today)